关于我们 About US 投稿/Contribute

首页> 培训>SAT>备考指南> 正文

新SAT阅读指定体型之文学类文章解析

新东方 2016-04-29 10:32

  新SAT阅读指定体型之文学类文章解析

  中国国际教育网讯:在新老SAT阅读中,都有文学类文章,在新SAT中,官方指南明确指出会有U.S. Literature and World Literature (美国和世界文学)。在授课过程中,很多学生会觉得文学类文章比较难,难主要是难在不能抓住文章的情感走向,以及人物对话和内心活动。在直通车SAT的中级提高、强化和冲分班中,我们收集了很多来自大学委员会推荐素材上的阅读材料,在老师的讲解下,学生们可以更好地通过这些阅读材料来进行练习,熟悉文学类文章的发展走势以及题点出处。文学类文章读多了,就会发现它有自己的套路(pattern),在我的课上,我会通过文章来帮助大家总结这些套路,以便学生在考试中可以很快的进入读文学类文章的状态。下面是我们在课上将会学习的一篇文章,选在英国作家Katherine Mansfield的《The Voyage》。课上我会给大家介绍作者的概况,而概况内容会来自著名的《诺顿英美选文集》,目前这是最权威的文学参考资料,作者的背景与其他在后来创作的作品上有很大的联系,所以我们要了解作者背景。课上我们将会对15位著名作者进行剖析,除了讲义的上的文章外,我还会给大家提供这些作者其他的著作来供大家赏析。

  这篇文章《旅程》是旅行类(trip)文章的一个代表,通过阅读这篇文章,在课上我会帮助大家总结旅行类文章的套路是什么,去挖掘这旅行背后的意义。

  As the title “ The Voyage” indicates itself, this story tells of the little girl Fenella‘s voyage. When it comes to voyage, all the beautiful images will flash in our minds: sunshine, beach, sky, sea, flowers, chocolate, etc. Fenella’s voyage started at the Picton Boat, rather than fulfilling with all these wonderful images, the surroundings were shadowed under the darkness. Seen off by her father at the harbor Old Wharf, Fenella and her grandmother were going to meet her grandpa. During this trip, Fenella revealed herself an innocent and responsible character. For example, by describing her grandmother (Mrs Crane) as looking ‘astonished’ (in Fenella‘s eyes) when Mrs Crane discovers the sandwiches on the boat are two pence each, it is suggesting that Fenella does not understand that her grandmother considers the sandwiches to be expensive, which may suggest Fenella is innocent of the world around her. What’s more, Fenella is responsible for the umbrella that Mrs Crane asked her to take care of. Change shifts from that Fenella forgets to attend to it to that she looks after it without having to be reminded repeatedly by her grandmother.

  中文大意:

  如题目“旅程”所示,该故事讲的是Fenella(F)的旅程。当谈到旅行,人们脑海里往往会浮现出美丽的图景,比如阳光、海滩、蓝天、大海、鲜花和巧克力。然而F的旅行在刚开始却被环绕着“漆黑”。在父亲把F和她奶奶(Mrs Crane)送到港口后,F和她的奶奶就踏上了去奶奶家和爷爷会合的旅程。在过程中,F体现出了她天真、负责任的性格特点。比如当奶奶发现船上出售的三明治为2便士一个的时候,F 的神情透露出了她的天真。还有在整个过程中,F都负责照看一把雨伞,起初她总是忘记,而到后来在不用奶奶提醒的情况下,她把雨伞看护的很好。

  On the Picton Boat, a stewardess notices that Fenella and Mrs Crane are all dressed in black, which indicates Fenella‘s mother has died recently. However, as the story progresses, Fenella becomes more optimistic as the author Mansfield adds more bright colors in the story. Fenella notices ’the hard square of brown soap‘ and ’the water in the bottle was like a blue kind of jelly.‘ Also when Fenella wakes up and is standing on the deck of the boat, Mansfield tells the reader that ’the cold pale sky was the same color as the cold pale sea.‘ This shift from dark to brighter continues when the boat docks in Picton, the reader discovering that when Mrs Crane sees Mr Penreddy ’her white waxen cheeks were blue with cold, her chin trembled, and she had to keep wiping her eyes and her little pink nose.‘ By associating Fenella and Mrs Crane’s arrival in Picton with brighter imagery (something that is also noticeable when Fenella is stroking the white cat at her grandfather‘s home), Mansfield may be suggesting that life will change (and improve) for Fenella. No longer will her life (or her grandmother’s) be as dark or as mournful as the setting on the wharf. If anything Fenella‘s life is to begin again.

  中文大意:

  在船上,一位服务生注意到了F和奶奶从里到外全部黑色的装扮,知道了F的母亲刚刚去世。随着故事发展,作者在故事中加入了很多鲜亮的颜色,从故事刚开始周围环境的漆黑和黑色装扮到蔚蓝色的海水、蓝色的脸颊、粉色的鼻子,还有爷爷家的白猫。这一切都在暗示F内心的情感变化。

  Besides, Fenella’s grandmother Mrs Crane‘s name has implication. A crane is usually used to pick things up and move them. It is possible that Mansfield by giving Fenella’s grandmother the name Crane is also suggesting (and it also appears to be the case) that Mrs Crane is picking Fenella up (from her father‘s home in Wellington) and moving her (to Picton)。

  中文大意:

  而奶奶的名字也有所暗指。“crane”原意是“起重机”的意思,把东西从一个地方抬到两一个地方,故事中,Mrs Crane 奶奶也是把F从一个地方接到令一个地方。有帮助F扶持F的意思。

  Last but not least, at the end of this story, Mansfield introduced a verse (by Horace Mann) 。 It goes like this:

  Lost! One Golden Hour

  Set with Sixty diamond Minutes.

  No Reward Is Offered

  For It is Gone For Ever!

  The verse suggests that what has happened (Fenella mother’s death) cannot be changed (and is lost forever), and she should look forward and move on. It is also interesting that Mansfield tells the reader (again at the end of the story) that Fenella‘s grandfather looked at her ’so merrily she almost thought he winked at her.‘ This line may be significant as by ending the story with a hint of affection, Mansfield may be suggesting that Fenella, despite losing her mother, will be loved by her grandfather (and grandmother)。

  中文大意:

  文章最后,作者还附上了Horace Mann的一首小诗,小诗暗指了过去发生的不能改变(即母亲的去世),而我们应该向前看,继续生活。最后,爷爷还开心地看着F,F觉得爷爷正在冲自己眯着眼乐,这也许也暗示着,F和爷爷奶奶会幸福的生活下去。

  The voyage not only describes the trip, but also shows readers the growth of Fenella. The voyage is not a simple trip, because every trip is a quest (except when it is not).There are many literatures belonging to this type such as 《The Crying of Lot 49》,《Huck Fin》 , 《The Lord of Rings》, 《North by Northwest》, and 《Star Wars》。 And every quest consists of five t

  hings: (a) a quester, (b) a place to go, (c) a stated reason to go there, (d) challenges and trials en route, and (e) a real reason to go there.

  中文大意:

  这篇文章其实不仅仅指的是旅行本身,它还呈现了F的成长过程。而旅行也不是简简单单的旅行,因为每个旅行都是一个任务。有很多文学属于旅行类,比如《The Crying of Lot 49》,《Huck Fin》 ,《The Lord of Rings》,《North by Northwest》,and 《Star Wars》。每一项任务里都包含5件事情:(a)旅行者(b)目的地(c)原有的旅行原因(d) 路中所遇的挑战和困难 (e)旅行真正的原因。

  And these five things will be discussed in my class. By mastering these five things,you can accomplish nearly all the trip-related stories.

  我将会在我的课上进一步为大家讲解旅行类文章,会有文章举例,帮助大家掌握好旅行类文章的套路。让大家在考试和以后的文学欣赏中,如鱼得水。

  新SAT阅读指定体型之文学类文章解析

分享到:
相关文章 SAT阅读 新SAT
推荐

智囊分享

2017年留学考试时间汇总(含SAT/ACT/TOEFL/AP/GRE)

本篇文章给大家带来2017年的SAT、ACT、TOEFL、AP、GRE等出国留学考试日期,希望对大家的备考有所帮助!
各位想去美国留学的考生都免不了要考TOEFL/SAT/ACT,选择考场便是头一件大事情,小编提醒:美国的考试还应该选择美国的...
每天给自己半个小时到一个小时的时间来把自己的词汇书商的词汇进行简单的记忆,每天定量,大约100到200个就可以,把词...
评分标准中最后提到的就是语言的规范,也就是语言表达的正确性,可以看到,4分的文章几乎没有语言表达错误,3分的文章...
对于新SAT写作考试,同学们需要做的就是将新SAT写作题目中的文章理解透彻,明白作者的中心思想;其次是能找出文章中的...
推荐给好友


邮箱格式错误

发表成功

您的评论将在编辑审核后发表,感谢您的参与

登录继续邮箱格式错误

没有账号? 快速注册忘记密码?

其它账号登陆:

需编辑审核